Durata de livrare: 1-2 zile lucratoare
Recoltă şi vinificaţie:
Recoltarea se face manual, în lădiţe de numai 18 kg, pentru ca strugurii să rămână cât mai intacţi posibil. Culegătorii noştri aleg numai strugurii buni şi sănătoşi.
Urmărirea maturării strugurilor şi a dezvoltării aromei are loc în mod regulat, pentru a se identifica data ideală de recoltare.
Strugurii sunt sortaţi pentru a doua oară pe bandă transportoare pentru a ne asigura că au fost culeşi numai cei copţi şi sănătoşi.
Strugurilor sunt presat intregi cu o presă pneumatică închisă, sub atmosferă protectoare.
Fermentarea se face în cisterne de inox, cu controlul permanent al temperaturii, folosindu-se drojdii selectate pentru păstrarea aromelor.
Re-fermentarea in sticla are loc la o temperatura scazuta cu o invechire de 36 luni pe drojdie intreaga inainte de a schimba dopul ciuperca Dupa care va ramane un rest de drojdie care va asigura invechirea lui calitativa.
Degustare:
Culoarea sa este galben foarte deschis, usor tulburat.
Acest vin are un buchet elegant si proaspata de flori albe, fan cosit si briosa
Gustul său este vioi cu bule fine si persistente, lasand sa apara o mineralitate pronuntata.
Acest vin poate fi consumat imediat dar îşi va păstra prospeţimea şi în următorii 2 -3 ani.
Recomandări privind servirea:
A se servi la 7 ˚C.
Este un vin potrivit oricărei ocazii.
Acompaniază foarte bine aperitivele si fructele de mare.
Concentraţie alcoolică : 12% ;
Zahăr rezidual: 1.37 g/ltr.;
Dop: Micro-aglomerat;
Aciditate totală : 5.42 g/ltr. Ac Tart ;
Tipul vinului : Sec