Pastele de griș din grâu dur sunt un mare clasic al culturii gastronomice italiene, reprezintă inima producției De Cecco.
Istoric, există o definiție oficială a numelui "spaghetto" în primul dicționar al limbii italiene de Nicolò Tommaseo și Bernardo Bellini (1819).
Aici gasim "spaghetul" ca "substantiv masculin, diminutiv al lui șnur" dar și "Spaghetti Soup" care sunt de grosimea unui șiret subțire și lung".
În 1957, BBC difuzează primul documentar despre producția de spaghete, a doua zi rețeaua telefonică a postului a fost blocată de apelurile telespectatorilor care solicitau numele producătorilor și a distribuitorilor de spaghete.
Spaghetele pot fi servite cu orice fel de sosuri, de pește, cu carne, legume sau brânzeturi, dar sunt de asemenea excelente consumate simple, condimentate doar cu ulei de măsline extra virgin și parmezan ras.
SFATURI PENTRU GĂTIT:
Mod de preparare (pentru 100 g de paste): În 1,2l de apă punem 7 g de sare, când apa fierbe punem pastele şi amestecăm de câteva ori.
Strecurăm şi servim cu diferite sosuri şi parmezan.
Timp de fierbere: 12 min. - al dente 10 min.