Vinul – Marche Rosso -TEMPLARIA

vin-rosu-templaria-marche-rosso-igt-cantine-di-castignano

Generalitati

Vinul Marche Rosso – Templaria este produs in Castignano, provincia Ascoli Piceno, Italia si isi are inceputurile in anii de glorie ai formarii Ordinului Cavalerilor Templieri, popularitatea sa fiind accentuata de acestia.

Geneza
Vederea etichetei sale spune totul pentru cunoscatori si naste curiozitate printre cei care o vad prima oara, dorinta de a servi vinul devenind comuna.
Acest vin primeste valoare din istoria medievala odata cu formarea Ordinului Templierilor, Castignano devenind un loc strategic in drumul acestora spre Ierusalim datorita asezarii in apropierea Anconei, dovada stand izvoarele istorice specifice perioadei medievale atat de proeminente in Castignano.
Hughes de Payens, Marele Maestru al Cavalerilor, stabileste ca la Castignano sa se faca o consfatuire periodica a cavalerilor denumita Templaria, iar locuitorii sa se implice in organizarea ei. In acest sens vine in Castignano cu suita sa si este bine primit de locuitori, care ii servesc un vin din zona, stiind ca se trage ca loc din zona Champagne a Frantei, fiind un cunoscator in domeniu, familia sa ocupandu-se cu productia de vin.
Vinul il multumeste foarte mult pe cavaler si in afara de asta ramane surprins de gustul sau unic denumindu-l „vino templarii”. Acest lucru duce la o discutie purtata cu inaintasii locului carora le propune sa uneasca viile si sa produca mai mult vin pentru a putea aproviziona redutele din Ierusalim. Oamenilor le-a suras ideea si au format in jurul anului 1119 prima asociatie de producatori de vin din Castignano care exista si azi sub numele de Cantine de Castignano care produce in continuare Marche Rosso – Templaria.

Intriga
Marche-Rosso, in afara de culoarea unica de bordeaux cu o linie fina de portocaliu, care incanta privirea, ofera un gust unic si deosebit, innobilat prin procesul de invechire care poate insoti variate preparate din carne sau peste, avand si un proces de servire specific si original.
Templaria aduce istorie, stil si gust nobil oricarei locatii in care este servit fiind un vin specific zonei Chianti din Italia, zona care mereu a atras aprecieri din partea criticilor in ceea ce priveste productia si calitatea vinului oferit. Aceste referinte il fac un vin cautat si apreciat in lume.

Vizualizati mai multe detalii aici.

Cele mai recente articole

Lasă un răspuns