Sos pesto pentru gustări speciale

Tuturor ni s-a întâmplat la un moment dat să vrem să mâncăm ceva mai special, dar să nu avem dispoziția de a găti mai mult de…o porție de cartofi prăjiți. Puși de curând în fața unei astfel de situații, am căutat inspirație printre metodele italienilor de a scoate din anonimat o gustare banală, iar ochii ne-au căzut peste transportul recent de sos pesto de la Barilla. Iar azi venim cu câteva idei de feluri rapide de mâncare la care se poate adăuga cu succes pesto, pentru un plus de savoare, diversitate și gust italian.

Sos pesto pentru gustări speciale
Pentru cei care preferă să își pregătească sosul pesto în casă, avem deja o rețetă pe blogul Supermercato aici. Iar pentru momentele în care graba este mare, Barilla vine cu două sortimente delicioase: sos pesto clasic și sos pesto fără usturoi.

Bruschete cu ricotta și pesto

Bruschetele ne dau ocazia unui șir nesfârșit de experimente culinare, în funcție de cât de ambițioase sunt ingredientele pe care vrem să le folosim. Dacă însă vrem doar o gustare puțin mai specială, peste baghetă caldă putem pune un strat de ricotta, adăugând deasupra pesto, puțină ceapă franțuzească sotată în prealabil și roșii cherry cu un strop de oțet balsamic.

Sandwich grill cu brânză și pesto

Gustarea favorită a americanilor, sandvișul cu brânză făcut la tigaie devine dintr-o dată mai delicios dacă îi adăugăm pesto. Ungem feliile de pâine cu unt pe o parte și pesto pe cealaltă, apoi adăugăm câteva felii de brânză gouda sau cheddar. Punem sandvișul într-o tigaie încălzită, pe partea unsă cu unt. Acoperim cu o farfurie sau un fund de lemn, peste care punem o greutate, gătim timp de apoximativ 2 min și apoi întoarcem pe partea cealaltă.

Iar dacă avem și supă de roșii, în care să înmuiem din când în când sandvișul, prânzul este gata!

Piadina cu legume la grătar

Putem transforma o porție de legume la grătar într-o masă și mai savuroasă cu ajutorul unor ingrediente bine alese. Ne trebuie legumele preferate preparate la grătar, pesto și brânză de capră. Se adaugă toate în câteva bucăți de piadina și se savurează la un maraton de seriale.

Unt pesto

Cea mai rapidă gustare din ce vă propunem azi are o rețetă foarte simplă: se iau ¾ de cană de pesto și se amestecă cu 4 linguri de unt moale. Se adaugă o felie de pâine prăjită, iar dimineața poate începe.

Buon appetito!

Cele mai recente articole