7 sfaturi pentru o curățenie mai ușoară

Cine nu-şi doreşte să facă uşor şi rapid curăţenie în casă? Mai mult timp liber şi o casă „lună” ? Nu e imposibil, în ciuda faptului că uneori avem senzaţia că am scăpat situaţia de sub control şi nu ştim ce să facem pentru a ne organiza şi a câştiga mai mult timp pe care să-l petrecem într-un mod util.

7 sfaturi pentru o curățenie mai ușoară

Cele 7 sfaturi de astăzi pot fi un început promiţător pentru o curăţenie eficientă, care să nu dureze o zi întreagă.

  1. Menţine curăţenia pe cât posibil

Când foloseşti un lucru, nu ar fi mai simplu să-l pui la loc, la fel de bine aranjat? Pare cel mai simplu sfat din lume dar când discutăm despre acţiunea propriu-zisă, cu siguranţă nu este la fel de uşor.  Asadar, ca să poţi avea o casă ordonată pe parcursul întregii săptămâni, este indicat să nu laşi chiar totul pentru ziua dedicată curăţeniei.

Să luăm exemplul bucătăriei: de fiecare dată după ce termini de mâncat, nu lăsa farfuriile  în chiuvetă sau, după ce termini de gătit, şterge aragazul pentru a evita ca petele să fie dificil de îndepărtat, peste câteva zile.

Pentru restul casei, în fiecare dimineaţă, asigură-te că ai făcut paturile şi ai strâns hainele lăsate pe scaun sau canapea. La fel, în timpul emisiunii preferate la TV te poţi ocupa de călcatul hainelor, o activitate care ar dura destul de mult dacă o laşi la final de săptămână.

  1. Nu folosi produse de curăţenie în exces

Folosirea detergenţilor în exces poate să distrugă suprafeţele. Este recomandat ca obiectele de mobilier  să fie curăţate cât mai eficient şi să se evite treaba superficială. Atenţie şi la calitatea lavetelor pe care le folosești pentru că o calitate îndoielnică a acestora poate fi cauza principală pentru deteriorarea lucrurilor.

  1. Pilotele şi pernele

Cât de des speli pilotele? Știai că este recomandat ca spălarea pernelor şi pilotelor să se facă de două ori pe an?

În cazul saltelelor, acestea se aspiră şi se curăţă cu o lavetă înmuiată în apă cu oţet, foarte bine stoarsă.

  1. Renunţă la lucrurile inutile

Renunţarea la lucruri nu este cea mai confortabilă acţiune pentru mulţi dintre noi. Ştim cum este să te ataşezi de obiecte şi cât de greu este să faci pasul acesta. Gândeşte-te pentru câteva minute la toate lucrurile pe care nu le mai foloseşti, respectiv porţi, și la faptul că le poți dona unor familii nevoiașe.

  1. Bicarbonatul este produsul minune în curăţenie

Obiectele sanitare se pot curăţa foarte ușor cu bicarbonat pentru că acesta scoate petele de grăsime şi, în același timp, dezinfectează.

Asigură-te că ai în casă tot ce îţi trebuie pentru a face curăţenie. Este neplăcut să te apuci de treabă şi să-ţi dai seama că nu mai ai soluţie de curăţat pardoseala sau detergent pentru spălarea hainelor.

Fă-ţi o listă cu necesarul pentru curăţenie şi dacă eşti o persoană organizată vei vedea că lucrurile se vor mişca mult mai repede.

  1. Fă curat de sus în jos

Există oare vreo persoană căreia să-i placă să facă curăţenie de două ori? De aceea e indicat să începi curăţenia cu partea de sus, şters dulapuri, curăţat tavanul, apoi aragazul, mobila şi, în final, podeaua.

  1. Motivează-te!

Oferă-ţi o mică recompensă după ce termini curăţenia şi înainte de a începe treaba gândeşte-te la rezultatul final. Imaginează-ţi cum totul o să fie pus la punct şi te vei bucura de o casă curată. Nu-i aşa că îţi vine să începi curăţenia chiar acum? 🙂

Următoarea dată când vei face curăţenie te invităm să ţii cont de sfaturile noastre. Tot pe aceeaşi temă, îţi recomandăm să citeşti şi articolul „9 trucuri simple pentru o curățenie generală mai eficientă”.

Cele mai recente articole

Lasă un răspuns