Rețete rapide cu ton

Chiar și cea mai eficientă gospodină se confruntă câteodată cu lipsa de timp, cu oboseala sau cu lipsa unei game variate de ingrediente pentru prânz sau cină. Ne-am gândit să vă facem sarcina mai ușoară în astfel de momente, așa că vă propunem azi o serie de rețete rapide și ușoare, cu un ingredient delicios: tonul în ulei sau în suc propriu.

Desigur, important este ca în casă să existe în prealabil un stoc suficient pentru întreaga familie. La fel de importantă este și calitatea conservelor, de aceea pe Supermercato.ro puteți alege dintre produsele RIO Mare , aduse special din Italia, pentru a ne asigura că vă oferim cea mai bună calitate.

Iată deci, pentru gustările rapide sau felul principal, ce se poate face cu ajutorul unor conserve de ton – cu cantități după poftă și după numărul pofticioșilor.

Ton cu brânză la cuptor

Poate chiar mai surprinzătoare decât salata cu ton, porumb fiert și iaurt sunt rețetele care conțin un amestec de ton, brânză și alte legume, dat la cuptor.

Putem, de exemplu, să coacem un cartof timp de o oră, pe care apoi îl tăiem pe jumătate și îl scobim, iar materialul rezultat îl amestecăm cu ton, puțină maioneză, ceapă verde, puțin piper și cașcaval sau mozzarella rasă. Umplem jumătățile de cartof cu acest amestec și mai dăm la cuptor pentru încă aproximativ 20 de minute, cât să se topească brânza.

Un amestec similar putem folosi pentru o porție de bruschete extrem de sățioase: ton în suc propriu (scurs), puțină maioneză, o tulpină de țelină tăiată, ceapă verde, pătrunjel și suc de lămâie. Amestecăm, adăugăm pe feliile de pâine, de preferat din secară, acoperim cu felii de mozzarella, apoi câteva felii de roșii și iar mozzarella și dăm la cuptor aproximativ 3 minute, până când se topește brânza.

Ardeii grași, în jumătăți ținute 3 minute la cuptor și umpluți cu un amestec de ton în suc propriu, roșii pisate, ceapă verde, brânză cheddar rasă și câteva capere sunt iarăși o gustare delicioasă. Desigur că în umplutură se pot adăuga și alte legume, după poftă și după rezervele din frigider.

Paste cu ton

Italienesc și delicios, iată ce înseamnă un fel de mâncare care conține paste și ton. Ca și în cazul gustărilor de mai sus, combinațiile care se pot face sunt nelimitate, dar iată mai jos două variante.

Pentru paste cu ton și sos de roșii avem nevoie de o porție de paste gătite conform instrucțiunilor de pe pachet, peste care adăugăm un sos simplu. Călim ceapă și usturoi într-o tigaie, adăugăm roșii în suc propriu, oregano sare și piper, pe care le lăsăm să se gătească timp de 10 minute, apoi adăugăm ton, măsline și capere și lăsăm pe foc până se îngroașă sosul.

Pentru o salată de paste cu năut și capere trebuie să ținem minte două secrete: jumătate din salată trebuie să fie paste (fie farfalle , fie pipe rigate) , jumătate restul compoziției, iar ingredientele din compoziție trebuie scurse bine, astfel încât salata să nu fie prea apoasă. Astfel, la pastele fierte în prealabil și răcite adăugăm fasole verde proaspăt fiartă, roșii cherry tăiate jumătăți, o conservă de năut scurs bine, ceapă roșie tocată și capere. Peste ele, punem un sos simplu Vinaigrette, cu muștar Dijon, oțet roșu, ulei de măsline și sare.

Sau putem apela direct la sosul cu roșii și ton de la Barilla, pentru cea mai rapidă porție de paste delicioase.

Salate cu ton

Iar pentru cei care sunt la dietă, avem și două idei pentru salate rapide și bune.

O salată cu ton și fasole poate suna surprinzător, dar iată că este o combinație reușită, mai ales dacă avem fasole cannellini, din Italia. Dacă avem timp, putem ține fasolea la înmuiat peste noapte, pentru ca mai apoi să o punem la fiert, dacă nu, putem lucra direct cu fasole la conservă – important este să păstrăm 1/4 din sos. Amestecăm ton în ulei (scurs), ulei, oțet din vin roșu, 2 căței de usturoi pisați, sare și piper și adăugăm totul la fasole.

Iar premiul pentru cea mai sănătoasă gustare delicioasă merge către wrap de salată cu ton și avocado. Tot ce trebuie să facem este să luăm frunze de salată romană, care este mai solidă și crocantă, pe care le umplem astfel: ton scurs amestecat cu puțină maioneză, muștar Dijon și castravete dulce murat mărunțit, iar deasupra felii de avocado și bucățele de roșie.

Buon appetito!

Cele mai recente articole