Penne all’Arrabbiata

Rețetă Penne All'Arrabiata

Cu cât avem mai multe grade în termometre, cu atât ne zboară gândul la vacanță.  Pentru noi, una dintre cele mai frumoase destinații din lume rămâne Italia.  În special pentru delicioasele paste aburinde, servite pe o terasă pe malul Mediteranei.

Dacă ar fi să facem un top al pastelor noastre preferate,  el ar începe cu all Arrabbiata. Îl recomandăm cu atât mai mult cu cât acest fel de mâncare este simplu de preparat și este potrivit atât pentru vegetarieni, cât și pentru cei care consumă carne.

Pentru a pregăti o cină  rapidă şi delicioasă, ai nevoie de 300 de grame de penne Barilla, ulei de măsline extra-virgin (cam două linguri),  doi căței mari de usturoi,  un borcan de sos Arrabbiata de la Barilla, condimentele preferate (recomandăm oregano), o ceapă medie și neapărat un strop de busuioc.

Pennele se pun la fiert în apă cu puțină sare.  Pentru a fi al dente trebuie să le fierbeți 10, maxim 12 minute. Între timp tăiați ceapa și usturoiul, și mărunțiți busuiocul.

În aceeași tigaie în care în prealabil ați călit ceapa împreună cu usturoiul, în ulei de măsline, adăugați sosul, dați un clocot și, înainte de final, presăraţi o jumătate de linguriță de zahăr și adăugați și un vârf de linguriță de sare.

Răsturnați pastele în tigaie, amestecați bine și chemați degrabă invitaţii la cină.

Pennele Arrabbiata se servesc aburinde, decorate cu busuioc.

Cele mai recente articole

Lasă un răspuns