Mierea de eucalipt. Cum o consumăm?

Știați că mierea de albine a fost primul ”dulce” pe care l-au folosit oamenii?

Mai mult decât atât, proprietățile sale benefice au fost descoperite încă din cele mai vechi timpuri, mai târziu, Hipocrate recomandând mierea pentru orice afecțiune gastrointestinală, dar și respiratorie.

Mierea de eucalipt

Și pentru că am amintit de afecțiunile respiratorii, să vorbim puțin despre mierea de eucalipt, un sortiment de miere care provine tocmai din Australia. Acest tip de miere este ușor mentolată și ajută în cazul în care sunteți răciți și vă deranjează tusea, datorită proprietăților sale expectorante.

Fie că luați o linguriță de miere de eucalipt în fiecare dimineață, fie vă îndulciți ceaiul cu ea, în orice formă, aceasta va avea un efect calmant asupra gâtului și va domoli accesele de tuse.

La fel și în cazul în care suferiți de dureri de cap cauzate de gripă sau de răceală este recomandat să consumați miere în cantități mici pentru a le calma. Specialiștii au descoperit că ajută și în tratarea ulcerului și că este recomandată chiar și pentru arsuri.

Așa cum menționam și mai devreme, doza zilnică recomandată de miere este de 1-2 lingurițe. Un consum constant, ridicat, de miere poate avea efect negativ asupra tractului intestinal din cauza faptului că ea este puțin acidă. De asemenea, persoanele predispuse la diabet sau bolnave de diabet trebuie să aibă mare grijă la dozele consumate pentru că pot destabiliza nivelul insulinei destul de ușor.

Pe final, vă recomandăm să încercați să înlocuiți măcar pentru o perioadă zahărul folosit în bucătărie la prepararea prăjiturilor, cu miere.

Veți avea parte de o experiență culinară specială, pentru că orice aluat preparat cu miere este mult mai pufos și mai aromat, iar deserturile sunt astfel mult mai sănătoase pentru întreaga familie.

Cele mai recente articole

Lasă un răspuns