Desertul copilăriei, cu cele mai bune dulcețuri italienești

Cine poate rezista în fața unei porții mari de clătite aburinde? Suntem aproape siguri că nimeni. Cei mari își aduc aminte cu nostalgie de desertul copilăriei lor, iar cei mici abia află bucuria pe care o aduce un desert simplu, pregătit cu drag de mama.

Iată, mai jos, o rețetă rapidă pentru aproximativ 30 de clătite delicioase. Odată ce avem pregătită compoziția, nu mai rămâne decât să supraveghem atent farfuria, astfel încât micii pofticioși să nu le termine până să apucăm să ne bucurăm împreună de o porție.

Ingrediente

  • 2 cești de făină;
  • 4 ouă;
  • 2 pahare cu lapte;
  • 2-4 lingurițe de zahăr;
  • 4 lingurițe de ulei;
  • un vârf de sare.

Mod de preparare

Într-un castron se pun făina, ouăle, se adaugă laptele, zahărul și sarea. Compoziția se bate bine, până la omogenizare, adăugând apă carbogazoasă pentru a face aluatul mai pufos.

Lăsăm compoziția să se odihnească jumătate de oră sau o oră, în funcție de câtă răbdare au cei mici, apoi facem clătitele turnând compoziția cu polonicul într-o tigaie întinsă încinsă.

Umplutura

Când vine vorba de umplutură, cerul este limita. Putem alege varianta clătitelor aperitiv, cu brânzeturi, carne sau legume, sau putem să le umplem cu dulceață, cremă de ciocolată sau fructe.

Pentru clătitele aperitiv, umplutura cea mai la îndemână este o cremă din brânză de vaci cu mărar, însă pentru o gustare mai consitentă putem sota niște legume de sezon, la care adăugăm puțin vin și, de ce nu, o felie sau două de prosciutto.

La desert, putem încerca cu Dulceață cu Cremă de Castane și Vanilie de la Santa Rosa, sau cu dulceață de smochine. Mierea de mană de pădure de la Fiorillo este mai solidă și poate fi de asemenea folosită ca umplutură, în timp ce crema de ciocolată amăruie tartinabilă Gianduia Nero Pernigotti  va da clătitelor un gust diferit de clasica Finetti. Iar la varianta simplă de la Pernigotti nu trebuie decât să adăugăm câteva feliuțe de banană pentru un succes garantat. 

Buon appetito!

Cele mai recente articole