9 trucuri simple pentru o curățenie generală mai eficientă

Pentru că suntem în perioada în care toată lumea este interesată de curăţenia de primăvară, vă oferim 10 sfaturi care sperăm să vă ajute să terminaţi totul, în 2 timpi şi 3 mişcări. 🙂

9 trucuri simple pentru o curățenie generală mai eficientă

Geamurile se spală mai bine când nu este soare puternic

Dacă vrei să speli geamurile pentru curăţenia de primăvară ar fi bine să o faci când nu este foarte mult soare. De ce? Pentru că produsul folosit pentru spălarea geamului se usucă mai repede şi există riscul să lase mai multe pete. De asemenea, pentru eficienţă, recomandăm ca mişcările să fie circulare şi nu de sus în jos. Un produs foarte bun pentru curățarea geamurilor este Chanteclair. L-ai testat până acum?

Soluţia pentru șters praful se aplică direct pe lavetă – aceasta este o metodă mult mai eficientă și economică, în ideea în care pulverizând întâi pe suprafața ce urmează a fi curățată, ai tendința de a utiliza o cantitate mai mare de produs. Pentru curăţarea prafului de pe mobilă îți recomandăm Fiorillo.

Spălarea cuptorului – pentru curățarea petelor dificile de grăsime și murdărie, poți adăuga sare de lămâie

Curăţarea pereţilor cabinei de duş – este mult mai uşor să cureţi pereţii cabinei de duş dacă îi ştergi imediat după ce faci duş. Pulverizează un produs special şi vei oberva că pereţii se vor curăţa fără să fie nevoie să insişti.

Petele de pe covor  – dacă ai vărsat ceva pe covor, nu îţi recomandăm să aştepţi să se usuce în ideea că nu se va vedea. Petele de pe covoare trebuie să fie curăţate chiar în momentul în care apar. Foloseşte un produs special pentru curăţarea covoarelor  sau chiar apă şi o lavetă, cât să îndepărtezi cât mai mult din pată.

Împrospătarea cuptorului cu microunde

Cine nu-şi doreşte un cuptor cu microunde curat? Se pun câteva felii de lămâie într-un bol cu apă şi se bagă în cuptorul cu microunde. Se lasă până fierbe şi apoi se mai ţine acolo câteva minute. La final, interiorul cuptorului se poate șterge cu un prosop de hârtie.

Duşul

Se scoate capacul de la duş şi se lasă la înmuiat într-o soluţie pregătită din apă şi oţet. Se freacă apoi foarte bine cu o periuţă pentru a îndepărta mai ușor depunerile.

Praful de pe flori/plante

Dacă te gândeşti să ştergi fiecare plantă în parte s-ar putea să dureze mai mult decât îţi imaginezi.  Îţi recomandăm să iei ghivecele de flori şi să le bagi în cadă. Vei spăla astfel cu duşul florile şi vor fi şi udate.

Foloseşte produsele potrivite fiecărei activităţi

Chiar dacă o să ţi se pară mai uşor să ştergi praful cu o soluţie de curăţat geamurile doar pentru că aveai în preajmă acest produs, ar trebui să ştii că acest lucru poate fi nefavorabil şi, în timp, poţi să deteriorezi mobila. La fel, îţi recomandăm ca pentru parchet să foloseşti un anumit tip de mop, astfel încât să nu se ude excesiv, iar pentru gresie o soluţie specială, care nu necesită clătire.

Ajutoarele tale pentru o curățenie generală eficientă:

solutie parchet Fiorillosolutie gresie Fiorillosolutie geamuri Chanteclair

 

Cele mai recente articole

Lasă un răspuns