Cină în stil italian de Sfântul Valentin

Fie că suntem fanii sărbătorii de Sfântul Valentin sau nu, nimeni nu poate nega că orice ocazie de a petrece momente speciale alături de persoana iubită este o ocazie bună. De obicei însă, suntem „deturnați” de obligațiile de serviciu, plata facturilor, grădinița copiilor, curățenia în casă și lucrurile mărunte care apar fără voia noastră.

Cină în stil italian de Sfântul Valentin

Luna aceasta, însă, vă propunem o rețetă pentru o cină specială pe care să o pregătiți pentru persoana dragă. Iar dacă vreți să reduceți timpul de pregătire, venim în ajutor cu produsele Supermercato, la standardul italian. Și mai adăugăm ceva: până pe 15 februarie, transportul este gratuit pentru orice comandă.

Pentru că suntem pasionați de produsele italiene, ne-am gândit că de la o cină italiană nu pot lipsi pastele. Iar de la o cină cu paste, mai ales de Sfântul Valentin, nu poate lipsi o sticlă de vin. Regula e simplă: la pastele cu sos alb se asociază un vin alb, la pastele cu sos roșu, se asociază un vin roșu. Există însă un secret al vinurilor: vinul rosé, cunoscut pentru faptul că poate însoți o varietate de gusturi de carne sau lactate.

Poți încerca vin rosé Primavera Marche Rosato de la Cantine di Castignano sau un vin rosé Consenso de la Saladini Pilastri.  

Pentru paste, un mic truc este acela că pastele cu sos roșu se gătesc mai ușor și permit o varietate mai mare de combinări ale ingredientelor. Forma o alegem în funcție de sosul pe care îl pregătim: spaghete pentru sosuri foarte subțiri, paste late pentru sosuri cremoase și paste în formă de tub sau cu diverse alte forme, pentru sosurile care conțin bucăți de legume sau de carne.

Recomandarea Supermercato – Pennele Rigate Barillapentru că țin mai bine sosul, sau, pentru efect, Farfalle Barilla. Dacă vă plac mâncărurile picante, puteți încerca pastele picante de la Fiorillo.  

Când vine vorba despre sosul pentru paste, nu există vorbă mai adevărată decât „cerul este limita”. În principiu, puteți face orice fel de combinație vă face plăcere, că e vorba de sos pe bază de brânză sau că e vorba de sos pe bază de roșii. Ca regulă, la sosul pe bază de brânză este nevoie de ceva mai multă atenție la pregătire, deși o porție de paste quattro formaggi sună foarte bine.

Pentru o variantă mai rapidă, puteți merge pe un sos roșu: că e vorba de simplele Penne all’Arrabbiata (o rețetă aici), de paste milaneze (o rețetă aici) sau de îndrăgitele Spaghete Bolognese (o rețetă aici), nu aveți cum să dați greș. Iar pentru o cină pregătită rapid, sosurile de la Barilla vă stau la dispoziție aici : arabbiatta, vongole alla marinara, puttanesca sau verdure, trebuie doar să alegeți.

Pentru desert, un tiramisu cu cafea italienească este cea mai bună alegere: ușor de pregătit (o rețetă aici) cu ingrediente la îndemână și, desigur, originar din Italia, tiramisu este modul perfect de a încheia cina de Sfântul Valentin.

Buon appetito!

Cele mai recente articole