Carnea de ton: o resursă inepuizabilă de sănătate

Consumul de pește este foarte recomandat în general pentru organism pentru că este o sursă de acizi grași omega 3 și omega 6, foarte importantă în menținerea unei diete echilibrate și a unui corp sănătos.

De asemenea, orice nutriționist integrează în programele de slăbit peștele pentru că acesta reprezintă o alternativă foarte bună la alte tipuri de carne.

Salata de ton

Astăzi vorbim despre ton, un tip de pește foarte recomandat în regimul alimentar obișnuit, grație conținutului bogat de fosfor și potasiu și de vitamine precum B12, D și B3. Acizii grași din componența sa sunt recomandați pentru a întări sistemul cardiovascular și au un efect pozitiv asupra tensiunii, prevenind apariția și dezvoltarea bolilor inimii.

Vitamina D aflată în concentrație ridicată în carnea de ton contribuie la creșterea rezistenței osoase. De exemplu, o porție de ton conține 30% din doza zilnică de vitamina D de care are nevoie un organism adult. În același timp, menține și colesterolul în limite normale și are un efect anticoagulant asupra sângelui.

Când și cât ton consumăm?

Un regim alimentar care prevede consumul în limita unei conserve de ton pe săptămână este unul echilibrat. Nu este indicat să consumați pește mai des de 2-3 ori pe săptămână, iar în unele cazuri, acesta nu este recomandat decât în cantități foarte mici, precum femeilor însărcinate și copiilor mici.

Care este cel mai bun mod de a consuma tonul?

Cel mai simplu mod de a prepara un fel de mâncare cu ton este să îl adăugați într-o salată verde, cu roșii și castraveți.

Tonul proaspăt se poate pregăti la tigaie. Important, când alegeți tonul din supermarket, uitați-vă cu atenție la el. Carnea trebuie să fie colorată uniform, să aibă fibrele strânse, iar bucata să fie compactă. Aveți nevoie apoi de o tigaie grill, pe care o încingeți puternic și o ungeți cu foarte puțin ulei. Puneți tonul în tigaie și lăsați-l câte un minut pe fiecare parte. Se poate servi cu piure de cartofi și cu o salată de sezon.

Cele mai recente articole

Lasă un răspuns