Mierea, prietenul organismului în sezonul rece

Pentru că sezonul rece deja și-a intrat în drepturi, iar răcelile au început să ne pândească la tot pasul, ne gândim din ce în ce mai des la modalități prin care să ne întărim sistemul imunitar și să îl pregătim pentru lunile care urmează. Fructe, legume, vitamine, odihnă și mișcare sunt probabil cele mai des recomandate în acest scop.

beneficii-miere

La ele se adaugă și mierea, un produs natural care pe cât este de delicios, pe atât este de benefic pentru organism. Am adunat mai jos câteva beneficii ale mierii care să vă convingă cât este de necesar să o aveți în casă pe toată perioada sezonului rece. Iar la sfârșit, vă vom face cunoștință cu câteva „vedete” mai puțin cunoscute.

Beneficii ale mierii pentru organism

  • Stimulează sistemul imunitar prin intermediul conținutului de vitamine, minerale, aminoacizi, antioxidanti, bioflavonoizi și enzime provenite de la albine.
  • Ajută la tratarea răcelilor, tusei și durerilor în gât.
  • Favorizează tranzitul intestinal și stimulează digestia.
  • Este un puternic antibiotic natural prin intermediul propolisului.
  • Ajută la îmbunătățirea vederii , în combinație cu sucul de morcovi.
  • Este cel mai rapid și puternic energizant natural cunoscut.
  • Ajută la asimilarea calciului în organism.
  • Are proprietăți cicatrizante, calmante, tonifiante, hidratante și antioxidante pentru ten.

Mai jos vă prezentăm câteva tipuri de miere care nu se găsesc foarte des în magazine, fiecare cu beneficii sporite pentru organism.

Miere de iarbă neagră

Un sortiment mai rar întâlnit, acest tip de miere se obține din nectarul de iarbă-neagră și are o aromă puternică, cu miros intens de floare și gust ușor amărui.

Conținutul ridicat de substanțe minerale din acest tip de miere ajută în tratarea anemiei și a unor afecțiuni ale sistemului nervos. În plus, are un efect antiseptic puternic, recomandată astfel în afecțiunile căilor urinare, infecțiilor intestinale și în cazul reumatismului.

O poți cumpăra de aici.

Miere de mană de pădure

O altă raritate, mierea din mană de pădure nu se obține din nectarul florilor, ci din rășini și secreţiile dulci ale arborilor, care se scurg pe frunzele și trunchiurile acestora. Este o miere ne-florală, singura care nu conține polen. Iar ca aspect, este închisă la culoare și mai vâscoasă decât sortimentele obișnuite, punând chiar probleme cu extracția din faguri.

Acest sortiment este mult mai bogat în vitamine, aminoacizi și enzime, care îi conferă o puternică acțiune bactericidă, ideală în prevenirea infecțiilor căilor respiratorii și gastro-intestinale. Iar datorită conţinutului ridicat de săruri minerale este frecvent recomandată în tratamentul spasmofiliei și anemiei.

O poți cumpăra de aici.

Miere de castane

Mierea de castan are un gust puternic, ușor amărui, și o culoare care bate înspre chihlimbar. Este un produs bogat în vitamine, enzime, polen și săruri minerale, ceea ce îi conferă proprietăți antibacteriene, antiinflamatorii și expectorante, este ușor de digerat și nu irită sistemul digestiv.

Este recomandată ca adjuvant în tratarea următoarelor tipuri de afecțiuni:  afecțiuni renale, boli de stomac, boli intestinale, afecțiuni hepatice, afecțiuni ale prostatei, osteoporoză.

O poți cumpăra de aici.

 

Cele mai recente articole