Balsam pentru rufe parfumate și plăcute la atingere

„Pe vremea mea…” știm cu toții că a spăla hainele era o corvoadă. Practic, tot procesul era manual, ceea ce însemna mult timp consumat și mame obosite. Tehnologia s-a conformat și a adus în case mașinile de spălat, care au evoluat către aparate puternice, menite să scoată rapid rufe spălate și uscate temeinic.

Însă odată cu evoluția mașinilor de spălat, gospodinele s-au văzut puse în aceeași situație cu care se întâlnise pe la începutul secolului 20 și industria textilă atunci când se vopsea bumbacul: materiale aspre. Iar la asta s-au adăugat electrizare și cu cute profunde, greu de călcat.  

balsam-pentru-rufe-parfumate-si-placute-la-atingere

Așa a apărut balsamul de rufe pentru uz comercial, un produs menit să contracareze efectul de electrizare și să fie absorbit profund în țesătură, pentru a o face moale, pufoasă, ușor de călcat și, nu în ultimul rând, parfumată pentru timp îndelungat.

Pe măsură ce mașinile de spălat au devenit mai puternice, la balsamul de rufe s-au adăugat diferiți compuși chimici, pentru a face față noilor cerințe. Acești compuși au fost asociați cu diverse pericole, într-o dezbatere care nu a ajuns încă la final, dar care a determinat forurile internaționale să reglementeze folosirea acestor compuși, astfel încât balsamurile să fie mai prietenoase cu pielea și cu mediul înconjurător.

Pentru că iubim produsele italiene, azi vă propunem câteva recomandări de balsamuri originale, atent selecționate, dar și o rețetă pentru balsam de casă, care să poată fi folosit atunci când spălăm hainele bebelușilor.

Balsam de Rufe Chante Clair Hipoalergenic

Balsamul hipoalergenic de la Chante Clair face parte din linia Vert a companiei, cu ingrediente biodegradabile și de origine 100% vegetală. Formula hipoalergenică este testată dermatologic riguros, astfel încât să fie sigură pentru toate tipurile de piele și este îmbogățită cu uleiuri esențiale de eucalipt, pentru haine cu un parfum plăcut, catifelate și ușor de călcat.

Îl poți cumpăra de aici

Balsam de rufe Fiorillo cu Argan

Lista beneficiilor uleiului de argan este foarte lungă și include efectul antiinflamator și energizant, protejarea sistemului imunitar, îmbunătăţirea digestiei şi a procesului de ardere a grăsimilor și, nu în ultimul rând, hidratarea în profunzime a pielii şi a părului. 

Fiorillo a adăugat argan balsamului de rufe, într-un produs în conformitate cu Regulamentul (CE) 1907/2006 al Parlamentului European și al Consiliului, mai eficient și cu beneficii pentru spălarea manuală și automată.

Astfel, fibrele se „relaxează”, hainele devin mai ușor de călcat, moi la atingere și cu un parfum delicat. 

Îl poți cumpăra de aici

Aditiv igienizant cu balsam Amuchina

Un produs mai puternic, dar necesar atunci când trebuie să igienizăm și dezinfectăm hainele, aditivul de la Amuchina acționează în profunzime, funcționează și la temperaturi joase și este recomandat pentru toate tipurile de țesături, indiferent de culoarea acestora. Poate fi folosit atât pentru spălare automată, cât și manuală, astfel încât hainele să devină plăcute la atingere, cu un parfum delicat și proaspăt.

Îl poți cumpăra de aici

Balsam de rufe – rețeta în casă

Dacă totuși vrei să înlocuiești balsamul de rufe, poți opta pentru varianta homemade: jumătate de cană de oțet de alcool alb pentru menaj, în care adaugi 10-20 de picături de ulei esențial. De exemplu, pentru proprietățile dezinfectante, antimicrobiene și antifungice se pot folosi cu succes uleiurile de eucalipt, de portocală, de arbore de ceai sau chiar de mentă.

În loc de oțet mai poți folosi 30 grame de bicarbonat de sodiu, la care să adaugi 20-30 de picături din uleiul esențial preferat.

Cele mai recente articole