Vinurile Cantine di Castignano

cantine

Cantine di Castignano este situata in Castignano, provincia Ascoli Piceno, Italia si isi are inceputurile in anii de glorie ai formarii Ordinului Cavalerilor Templieri, popularitatea sa fiind accentuata de acestia.

Cantine di Castignano s-a dedicat respectarii retetelor originale in productia unor vinuri speciale care dorim sa vi le prezentam in continuare. Magazinul SuperMercato vi le pune la dispozitie in premiera in Romania.


Castello Rosso
Acest vin rosu, cu o culoare ca a rubinului pur, este produs dupa o reteta traditionala italiana specifica zonei. Cu o aroma unica data de insertia fructelor de padure in compozitie, acest vin ofera un parfum persistent si unic. El insoteste cu succes carnea pregatita la gratar, branzeturile invechite si preparatele la cuptor. Este un vin care se preteaza la orice masa si este recomandata servirea lui la o temperatura de 18 grade C. Vizualizati mai multe detalii aici.

Castello Bianco
Este un vin de masa alb, care isi gaseste reteta in traditia zonei inca din cele mai vechi timpuri. Are un gust delicat, racoritor cu o fina aroma de fructe, fiind optim pentru bucataria traditionala italiana dar si generos in servirea de zi cu zi la o temperatura de 12 grade C. Vizualizati mai multe detalii aici.

Falerio Pecorino DOC – Destriero
Este un vin special si emblematic pentru Cantina di Castignano, cu o frumoasa culoare galben-viu care emana un buchet intens si profund de tei si mar. Are un gust amplu, persistent, cu o tarie bine proportionata si un balans de gusturi care ofera placere la servire, la o temperatura optima de 12 grade C. Reteta sa este veche, fiind un vin din epoca medievala,  purtator de istorie, ceea ce il face si un cadou ideal datorita originii sale, dar si a calitatii oferite. Vizualizati mai multe detalii aici.

Rosso Piceno Doc Superiore – Destriero
Obtinut din struguri cultivati in podgoriile aflate intr-un teritoriu unic situat in Italia, intre Ascoli Piceno si mare, el are un gust special in care predomina asocierea de arome, fiind un vin exclusivist din epoca medievala oferit de Cantina di Castignano. Este apreciat si pentru finetea gustului sau sec care se imbina cu preparate suculente, preparate din trufe, ciuperci diverse, carne cu gust intens – vita, porc, oi, vanat. Impulsioneaza la combinarea lui cu branzeturi cu gust puternic ca pecorino, parmezan si gorgonzola.  Modul de servire este unul special la o temperatura de 18-20 grade C, dupa ce in prealabil a fost lasat sa respire cel putin o jumatate de ora. Vizualizati mai multe detalii aici.

Marche Bianco Igt Gramelot
Este un vin alb, cu un gust fin si elegant oferit de aromele persistente de fructe mature, facut dupa vechile retete medievale. El se obtine printr-un proces special de productie si ofera o experienta unica, cand este servit la preparate mediteraneene, aperitive pe baza de branzeturi si diferite tipuri de salam, acompaniind cu succes si preparate din bucataria de zi cu zi. Servirea optima se face la o temperatura de 12-15 grade C. Vizualizati mai multe detalii aici.

Lacrima di Morro D’Alba
Este un vin rosu unic, cu o culoare rubinie intensa cu tenta violeta, facut printr-o metoda de fermentare traditionala italiana specifica zonei, in butoaie la temperaturi controlate timp de cateva luni dupa care este imbuteliat la inceputul anului care este succesiv recoltarii. Buchetul sau aminteste de prune, petale de trandafir si cele mai fine arome ale fructelor de padure. Gustul este unul special, perfect structurat si echilibrat, facandu-l un bun insotitor al preparatelor din peste si carne alba. Se serveste la o temperatura de 18 grade C. Vizualizati mai multe detalii aici.

Offida Doc Rosso – Gran Maestro
Terenul pe care se cultiva strugurii folositi la obtinerea acestui vin, are o expunere particulara si conditii microclimatice exceptionale, toate acestea caracterizand eleganta si  personalitatea acestui DOC (de origine controlata). Vinul este un amestec de Montepulciano, Cabernet-Sauvignon si Merlot, in care strugurii au fost storsi separat dupa o lunga maturare si s-a continuat cu o macerare pentru 16 luni in butoaie si pentru alte 6 luni in sticle. Este un vin care prezinta o eleganta in asocierea de gusturi cu un sablon uscat, moale si persistent in timp atunci cand este servit la o temperatura optima cuprinsa intre 18 si 20 grade C. Este un vin adaptabil preparatelor din carne importante. Vizualizati mai multe detalii aici.

Falerio Doc
Este un vin cu gust usor, de la prima intalnire si pana la sfarsit , cand devine sec. Acest vin se lauda cu o proaspata si stimulanta aciditate in echilibru cu volumul alcoolic. Armonia dintre varfurile caracteristice cu tente dulci-amarui  imbraca gustul unic facandu-l un antreu stimulent asigurand o imbinare optima cu carnea alba. Degustat cu branzeturi si peste emana toata prospetimea lui placuta la o temperatura de servire optima de 12 grade C. Vizualizati mai multe detalii aici.
Offida Docg Passerina
Acest vin alb este provenit din productia proprie a Cantine di Castignano si este caracterizat printr-un proces de vinificare separata a strugurilor culesi din podgoriile roditoare a dealurilor piemonteze.  Se bucura de un proces special de productie fiind maturat si curatat de spuma avand un gust cu note specifice florilor aromate, demonstrand o frumoasa corporitate, densitate si persistenta. Se poate conserva in timp fiind un vin de colectie, dar este la fel de bun in consumul zilnic. Temperatura optima de servire este de 14 grade C. Vizualizati mai multe detalii aici.
Offida Pecorino DOCG „Montemisio”
Acest vin este obtinut din struguri din  soiul „pecorino” si se identifica printr-o personalitate hotarata si usor recunoscatoare fata de cele mai fine gusturi. Are un miros special printr-o mostenire aromatica alba nuantata de fructe albe si galbene. Este un vin foarte gustos pentru papilele gustative cele mai pretentioase oferit de contrastul dintre caldura de extragere si aciditatea tipica viei. Temperatura optima de servire este de 14 grade C. Vizualizati mai multe detalii aici.
Verdicchio dei Castelli di Jesi Doc Classico Superiore
Se remarca prin parfumul special cu note fructate si nuante delicate de migdala care merita descoperit si apreciat. Savurarea sa ofera experienta unui gust voluminos si dens de o mare perseverenta si baubilitate. Este optim in savurarea salamurilor si a farfuriilor de peste la o temperatura optima de servire de 14 grade C. Vizualizati mai multe detalii aici.
Marche Sangiovese IGP BIO
Vin obtinut dintr-o atenta selectie intre struguri din soiul „Sangiovese” proveniti din cultura biologica recoltata din dealurile Picene. Este un vin special datorita procesului de fermentare in butoaie de stejar si apoi prin maturarea sa timp de sase luni. Se recomanda servirea la o temperatura optima de 18-20 grade C. Vizualizati mai multe detalii aici.
Montepulciano d’Abruzzo
Este un vin obtinut din soiul de struguri „Montepulciano” cu un proces special de obtinere compus din macerarea sa timp de 7/8 zile imediat dupa culegerea strugurilor in vederea extragerii de prolifenoli, apoi este fermentat la o temperatura controlata, procesul fiind continuat cu separarea spumei  prin extrageri succesive atat in perioada de iarna cat si in cea de primavara.
Culoarea sa este un rubiniu intens, cu o structura optima care se imbina cu un gust catifelat, echilibrat care ofera o speciala eleganta. Este un foarte bun insotitor al fripturilor pe gratar sau la tava. Datorita procesului special de productie este un vin unic de colectie. Se recomanda servirea sa la o temperatura optima de 18-20 grade C. Vizualizati mai multe detalii aici.
Rosso Piceno DOC
Vin rosu cu o aroma tipica si intensa de fructe care cuprinde usor cerul gurii cu gustoase, fine si subtiri arome oferind o senzatie de placere. Culoarea sa este de un rosu rubiniu cu nuante visinii care pune in valoare parfumul vinificat, lejer si eteric. El insoteste cu succes fripturile la gratar, branzeturile invechite, supele si  fripturile la tava, fiind recomandata servirea sa la o temperatura de 18 grade C. Vizualizati mai multe detalii aici.

Cele mai recente articole

Lasă un răspuns