Spaghete Bolognese – una dintre cele mai iubite reţete de paste

Săptămâna trecută, v-am invitat să pregătiţi paste milaneze, iar astăzi ne-am hotărât să vă povestim despre cum puteţi prepara în seara aceasta spaghete bolognese. Vă garantăm că sosul pe bază de roşii şi carne de vită o sa fie senzaţional.

spaghetti bolognese

spaghetti bolognese

Ingrediente (4 porții):

  • 800 g de carne de vită tocată;
  • 2 pachete de spaghete;
  • 4-5 felii de bacon italian;
  • 2 morcovi;
  • 3 cepe mici;
  • 3 căţei de usturoi;
  • 1 ţelină;
  • 400 ml de vin alb;
  • 700 g roşii tocate (din conservă);
  • ulei de măsline;
  • parmezan;
  • sare;
  • piper;
  • 2-3 frunze de busuioc pentru decor.

Mod de preparare:

Se începe pregătirea cu fierberea spaghetelor. Acestea se pun în apă cu puţin ulei şi sare, conform instrucţiunilor de pe pachet.

Între timp, se pun 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie şi se rumenește baconul italian pentru câteva minute. Se adaugă usturoiul şi ceapa tăiată mărunt. Se  pune morcovul tocat, o frunză de busuioc tăiată mărunt, şi se lasă toate ingredientele pe foc, până încep să se înmoaie.  Se dă focul mai tare şi se pune carnea de vită.

După ce s-a rumenit carnea se toarnă 2 pahare de vin alb şi se fierbe până se reduce volumul la jumătate. Se lasă la fiert la foc mic şi se adaugă roşiile tocate şi ţelina tăiată mărunt.

Când sunt fierte spaghetele, se scurg şi se pun în farfurii. Peste ele se toarnă sosul pregătit în prealabil şi, dacă se doreşte, se poate pune parmenzan sau busuioc.

Să aveţi poftă!

Cele mai recente articole

Lasă un răspuns