Reteta Traditionala – Paste Carbonara

Reteta traditionala de Paste Carbonara

Reteta Traditionala – Paste Carbonara

Retetele traditionale sunt intotdeauna cautate si trebuie realizate cu ingrediente autentice pentru un gust desavarsit. Astazi va propunem o reteta traditionala de Paste Carbonara realizata cu ingrediente autentice si de calitate oferite de SuperMercato. Timpul de realizare este de 20 de minute si complexitatea este redusa, fiind la indemana oricui.

Ingrediente:

– 500 g Spaghetti (Barilla neaparat) orice numar;

– 4 oua;

– 2 catei usturoi;

– cca. 50 ml ulei de masline (cat sa acopere fundul tigaii);

– 100 g kaiser („pancetta” dar la noi nu se gaseste, kaiserul seamana cel mai bine cu ea);

– 3 linguri de smantana;

– Parmezan (Grana padanno sau Parmigianno Regianno);

– sare;

– piper.

Preparare:

Punem uleiul de masline in tigaie cat sa acopere fundul acesteia, usturoiul il taiem felii foarte subtiri si il adaugam in uleiul incins. Cand acesta devine usor transparent adaugam Kaiser-ul taiat bucatele lungi de aproximativ 2 cm si late de approx 0.5 mm, il lasam pana devine de asemenea transparent (nu ars) dupa care dam la o parte de pe foc acest sos. Separat batem ouale bine in care adaugam sare si piper (este recomandat mai mult piper).

FOARTE IMPORTANT:

Pastele Barilla se fierb exact cat scrie pe cutie, nu se intampla nimic nedorit daca le simtim un pic tari.

Dupa ce fierb pastele, le scurgem de apa, le punem intr-un recipient in care sa incapa si sa ne si permita sa le amestecam, adaugam ouale batute cu sare si piper si amestecam continuu pentru ca pastele fiind fierbinti acestea se prind foarte bine de ele, si sosul de kaiser si usturoi dupa care mai amestecam un pic si in final adaugam smantana (ATENTIE: PASTELE DEVIN GRETOASE DACA PUNEM MAI MULTA SMANTANA), dupa care amestecam.

Se portioneaza in farfurii intinse si se adauga parmezan ras dupa gust (de obicei sa acopere suprafata acesteia).

Aceasta reteta poate fi adaptata dupa gustul fiecaruia, doar ca pasta Carbonara originala se prepara in acest mod, orice modificare sau nerespectare a acesei retete poate degenera modificand gustul Carbonarei originale.

In Italia, ca felul 1 se prepara pentru fiecare persoana 120 gr de paste (aceasta fiind considerata cantitatea normala pe care un om o poate manca fara probleme) si se prepara in cantitati fixe/persoana, deoarece NU SE SERVESTE DECAT CALDA, asa ca daca aveti un cantar de bucatarie va recomandam sa preparati strict numarul de portii care se consuma!

Pastele Carbonara pot fi savurate insotite de un vin bun, iar SuperMercato va pune la dispozitie o gama selectata de vinuri care se preteaza acestei retete pentru o experienta culinara unica. Gasiti mai multe detalii aici.

Va dorim pofta buna!

Cele mai recente articole

Lasă un răspuns