Cum se prepară sosul pesto

Vreţi să pregătiţi celor dragi un sos în stil italian? Ce spuneţi de un pesto autentic?

Ingredientul cheie pentru pesto este busuiocul proaspăt şi vestea bună este că aveţi libertate deplină când alegeţi ingredientele, mai ales dacă doriţi să obţineţi un sos mai condimentat.

Important este ca reţeta să conţină busuioc proaspăt, parmezan, seminţe de pin şi ulei de măsline extravirgin.

Cum se prepară sosul pesto

Cum se prepară sosul pesto

Ingrediente:

  • 10-15 fire de busuioc proaspăt;
  • 2-3 linguri de parmezan ras;
  • un căţel de usturoi;
  • 2-3 linguri de seminţe de pin;
  • ulei de măsline extravirgin;
  • sare.

Mod de preparare Sos Pesto:

Reţeta de sos pesto este una simplă, pregătirea durează puţin timp şi gustul este cu siguranţă unul excepţional.

Să revenim la modul în care vom face acest sos: frunzele de busuioc se spală cu apă rece şi se lasă la uscat pe un prosop. Cu ajutorul unui blender se mixează busuiocul, parmezanul şi seminţele de pin.

Important de menţionat este faptul că reţeta originală foloseşte mojarul şi pistilul pentru a nu transforma ingredientele într-un piure, lucru care se va întâmpla dacă vă decideţi să alegeţi varianta mixerului.

Se adaugă încet uleiul şi se amestecă până obţineţi sosul pesto. Consistenţa o controlaţi în funcţie de cantitatea de ulei folosită.

Sare şi piper puneţi după gust.

Vă invităm să-l testaţi alături de niste paste sau chiar direct pe pâine prăjită.

Unele variante de reţete folosesc şi brânză de oaie. Cu siguranţă sunt delicioase ambele variante, atât cu brânză de oaie, cât şi fără.

Partea frumoasă a acestei reţete este că sosul  poate fi păstrat, pentru consum, chiar și câteva săptămâni, dacă îl depozitați în frigider. Îl puneţi într-un borcan şi deasupra turnaţi puţin ulei, apoi îl închideţi ermetic.

Timp de preparare : 15 minute

Dacă nu aveți timp sau busuioc proaspăt, puteți încerca un sos pesto delicios de la Barilla!

Poftă bună!

Cele mai recente articole

Lasă un răspuns