Pizza de post – 3 reţete delicioase și sățioase

Pizza vegetariană este unul dintre preparatele ce pot fi consumate (și) în timpul postului.

Combinația dintre legumele rumenite în cuptor și aluatul pufos nu are cum să dea greș! De aceea, astăzi îți recomandăm 3 rețete de post pe care le poți pregăti acasă.

Pizza de post

1. Pizza de post cu ciuperci

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 400 g faină;
  • 25 g drojdie;
  • un pahar de apă (aproximativ 200 ml);
  • 3 linguri ulei;
  • sare;
  • 2 linguriţe zahăr.

Pentru compozitie:

  • 2 ardei graşi;
  • 2-3 roşii;
  • câteva ciuperci;
  • pastă de tomate.

Mod de preparare:

O să începem descrierea reţetei cu pregătirea aluatului. Acesta poate fi folosit şi pentru celelalte două reţete prezentate mai jos.

Făina şi sarea se pun într-un castron şi se face o gaură în centru, îndepărtându-se pe marginea castronului făina. Apa se încălzeşte puţin şi se toarnă peste făină, în centru. Se adaugă şi 3 linguri de ulei.

Drojdia se amestecă foarte bine cu zahărul până se obține un amestesc omogen, şi se pune peste făină. Se frământă bine aluatul până în momentul în care nu se mai lipeşte de degete. Ulterior, se lasă la dospit, acoperit cu un prosop, timp de aproximativ 40 de minute.

Între timp se pregăteşte compoziţia. Se spală bine fiecare legumă şi se taie în bucăţele mici. Roşiile se taie în felii mai mari.

După ce se dospeşte aluatul se întinde într-o tavă unsă cu ulei.

Înainte să băgaţi aluatul la cuptor, îl ungeţi cu paste de tomate şi adaugaţi compoziţia.  Se ţine la cuptor timp de 40 de minute sau până observaţi că pizza este coaptă.

Timp de pregătire: 80 de minute

2. Pizza cu broccoli

Ingrediente:

  • o cană de făină (250 g);
  • 1 pliculeţ de drojdie uscată;
  • 4-5 linguri de ulei de măsline;
  • sare;
  • apă caldă.

pentru umplutură:

Mod de preparare:

Aluatul se pregăteşte conform instrucţiunilor din reţeta anterioară. După ce se pune în tavă, aluatul se unge cu ulei de măsline.  Peste acesta se adaugă pastă de tomate, puţin busuioc şi un ardei gras feliat, măsline, ciuperci tăiate în bucăţi mici, 2 bucheţele de broccoli. Dacă vă place porumbul este în regulă să adaugaţi şi câteva boabe de porumb.

Timp de pregătire: 60 de minute

3. Pizza cu cartofi

Ingrediente

  • pentru aluat: folosiţi aceleaşi ingrediente şi mecanism ca în prima reţetă prezentată de noi.
  • pentru umplutură:
  • 2 cartofi;
  • un ardei gras;
  • o ceapă mică;
  • ulei de măsline;
  • sare;

Mod de preparare:

Pregătiţi aluatul de pizza şi cât acesta stă la dospit puteţi să vă ocupaţi de restul ingredientelor.

Se curăţă cartofii, apoi se spală bine şi se taie în feliuţe foarte subţiri. Aluatul se întinde într-o tavă unsă cu puţin ulei şi peste aluat se adaugă alte 2 linguri de ulei de măsline. Feliile de cartofi se pun pe aluat, fără să se suprapună. Pe alocuri adăugaţi şi fâşii de ardei gras. Peste toate aceste ingrediente se adaugă şi câteva rondele de ceapă şi puţin rozmarin. La final, mai adăugați câțiva „stropi” de măsline.

Se bagă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, la temperatura de 180 grade Celsius.

Când serviţi această pizza, pentru un gust mai bun, puteţi să adăugaţi şi ketchup.

Pentru perioadele în care nu ţineţi post aveţi libertate în alegerea ingredientelor şi pizza ar putea fi la fel de bună dacă adaugaţi brânzeturi sau câteva felii de salam.

Timp de pregătire: 70 de minute

Sperăm să îi impresionaţi pe cei dragi cu aceste trei reţete de pizza, perfecte pentru perioada postului.

Cele mai recente articole

Lasă un răspuns