Penne siciliene al forno

Pentru că suntem îndrăgostiţi de paste, astăzi avem o nouă reţetă apetisantă pentru voi, mai exact penne siciliene al forno.

Este rapidă, săţioasă şi este o reconfirmare a gustului italienesc în propria voastră bucătărie.  Vă lăsăm în “compania” ingredientelor şi a modului în care puteți pregăti această delicioasă reţetă.

Ingrediente necesare:

  • 300 g penne;
  • 200 g piept de pui;
  • 100 g bacon;
  • 250 g ciuperci;
  • 2 cepe potrivite;
  • 100 g ardei gras;
  • 2 linguri de ulei de măsline;
  • smântână dulce;
  • sos de roşii;
  • mozzarella;
  • parmezan;
  • oregano;
  • usturoi;
  • sare;

Mod de preparare

Pennele se fierb conform instrucţiunilor de pe pachet. Ceapa, ardeiul, ciupercile se feliază, şi usturoiul se taie mărunt.

În aproximativ 2 linguri de ulei de măsline se rumenește foarte puţin baconul şi pieptul de pui, ambele tăiate în fâşii în prealabil. Când observaţi că s-au rumenit se adaugă puţină apă şi legumele pregătite într-o primă fază. Se lasă pe foc pentru câteva minute şi se toarnă sosul de roşii.

Se adaugă puţină smântână dulce, apoi pennele scurse de apă şi usturoiul. După un minut puteţi închide focul.

Se transferă preparatul într-un vas termorezistent, se adaugă mozzarella şi parmezan, după gust, date prin răzătoare, şi se bagă în cuptorul preîncălzit până ce preparatul se rumeneşte.

Poftă bună!

Cele mai recente articole