Marlenka, prăjitură armenească cu miere

În ultima perioadă, stăm cu gândul doar la dulciuri şi la reţete care ne determină să ne îndrăgostim definitiv de ele.

Ce spuneţi dacă pregătim un alt tip de prăjitură, unde ingredientul vedetă să fie (tot) mierea?

Marlenka

Marlenka

Marlenka, o delicioasă prăjitură armenească, o să fie astăzi în centrul atenţiei. Vă invităm să descoperiţi care sunt paşii pe care trebuie să-i urmaţi şi care sunt ingredientele potrivite.

Ingrediente Marlenka

Pentru foi:

  • 600 g de faină;
  • 200 g zahăr;
  • 80 g margarină;
  • 2 ouă;
  • 4 linguri de miere;
  • 5 linguri de lapte;
  • 2 linguriţe de cacao;
  • bicarbonat;
  • sare.

Pentru cremă:

  • 2 ouă;
  • 30 g miere;
  • 60 g unt;
  • 150 g nuci sau fistic;
  • 250 ml lapte condensat.

Glazură

  • 80 g de ciocolată cu lapte;
  • 30 g de unt;

Mod de preparare:

  • Într-un vas încăpător se pune făina care se amestecă cu o linguriţă de bicarbonat şi puţină sare.
  • Restul ingredientelor se pun pe foc într-un recipient şi se amestecă bine.
  • După ce se răcesc se pune făina şi se frământă până se obţine un aluat potrivit. Dacă este nevoie puteţi suplimenta cantitatea de făină şi de lapte, astfel încât aluatul obţinut să fie unul omogen.
  • Aluatul se împarte în cinci părţi egale care se întind cât dimensiunea tăvii pentru a obţine foile necesare pentru Marlenka.
  • Se coc foile, pe rând, pe fundul unei tăvi unsă cu puţin ulei sau pe care se pune hârtie de copt. Ca să evităm să se umfle foaia, vă recomandăm să o înţepaţi cu o furculiţă din loc în loc. În cuptorul preîncălzit se pune fiecare foaie pentru aproximativ 7 minute. Dacă este necesar le puteţi lăsa mai mult sau chiar să le scoateţi mai repede.
  • Pregătirea cremei o începem cu mixarea ouălor peste care turnăm untul topit şi mierea. Vasul îl punem pe foc şi turnăm laptele condensat. Lăsăm pe foc şi amestecăm pâna obţinem o cremă.
  • Ulterior, pe fiecare foaie se pune crema şi nucă măcinată. La final se topeşte ciocolata, la fel şi untul rămas, şi amestecul obţinut se pune peste ultima foaie.

Timp de preparare: o oră şi jumătate

De preferat este ca Marlenka să fie lăsată 24 de ore înainte de a fi consumată, pentru ca toate aromele să se îmbine armonios.

Noi vă recomandăm s-o serviți cu o cafea Lavazza.

Sperăm că Marlenka va fi pe placul vostru!

Cele mai recente articole

Lasă un răspuns