Budincă de paste cu brânză dulce și stafide

Vă mai amintiți de desertul copilăriei?

Care era preferatul vostru?

Pentru noi, unul dintre deserturile pe care bunica ni le făcea era această budincă cu brânză și stafide, pregătită la cuptor. Mai jos, aveți o rețetă reinterpretată, dar la fel de bună.

Pentru prepararea acestui desert avem nevoie de următoarele

Ingrediente:

  • 500 g paste;
  • 150 g stafide;
  • 600 g brânză dulce;
  • 300 g smântână;
  • o lingură de griș;
  • 4 ouă;
  • 7 linguri de zahăr brun;
  • 3 linguri de zahăr;
  • 150 ml de lapte;
  • esență de rom;
  • un pliculeț de zahăr vanilat;
  • unt;
  • sare.

Mod de pregătire

Pastele se pun la fiert într-un vas încăpător, în 2 litri de apă. Se adaugă puțină sare și se lasă să fiarbă aproximativ 10 minute.

Între timp, stafidele se pun la înmuiat într-un vas în care adăugăm esență de rom și apă, cât să fie acoperite.

Albușurile se separă de gălbenușuri. Într-un vas separat, se adaugă brânza de vaci, gălbenșurile, zahărul brun, laptele, zahărul vanilat, grișul, smântâna, stafidele scurse în prealabil și esența de rom.

Se adaugă pastele și se amestecă foarte bine pentru a se omogeniza.

Se unge un vas cu unt și se toarnă compoziția în el. Albușurile se mixează cu zahăr și se toarnă deasupra budincii. Se ține la cuptor pentru 15 minute și se servește caldă. Este la fel de bună și rece, depinde de gusturile fiecăruia.

Dacă doriți o budincă și mai dulce, puteți să adăugați deasupra, înainte de servire, dulceață sau sirop de fructe.

Să aveți poftă…dulce!

Cele mai recente articole