Bruschete cu roșii și ton, salată de pui cu ciuperci și salată de porumb

Atunci când nu ai prea mult timp la dispoziție, pregătirea prânzului sau a cinei poate fi o adevărată provocare. De aceea, noi îți propunem 3 rețete delicioase, dar mai ales simplu și rapid de pregătit.

Bruschete cu roșii și ton

Ingrediente

Mod de preparare

Pisați usturoiul cât mai fin și amestecați-l cu 3 linguri de ulei de măsline.

Tonul din conservă îl puneți puțin la scurs și roșiile le tăiați cât mai mărunt.

Pâinea o tăiați felii și apoi feliile le așezați pe o tavă în cuptor. Le puteți stropi și cu câteva picături de ulei.

După câteva minute de stat în cuptor, adăugați tonul în mod egal pe fiecare felie de pâine, apoi roșiile și la final puțin sos de usturoi. Lăsați bruschetele în cuptor, în continuare, pentru 5-6 minute, apoi le puteți servi calde.

Salată de ciuperci cu pui

Ingrediente

  • 1/2 kg champignon;
  • 250 g maioneză;
  • piept de pui;
  • sare, piper;
  • boia dulce.

Mod de preparare

Spălați bine ciupercile apoi tăiați-le în felii și puneți-le la fiert în apă, cu puțină sare. Vă recomandăm să le lăsați la fiert cam 4-5 minute.

După ce le scurgeți de apă este necesar să le spălați cu apă rece și să le lăsați la scurs pentru a se elimina surplusul de apă.

În același timp fierbeți și pieptul de pui astfel încât să fie gata la timp pentru pregătirea salatei. Înainte de a-l adăuga în salată tăiați-l în fâșii potrivite.

Amestecați ciupercile cu maioneză și bucățile de pui, apoi adăugați după gust sare, piper și boia.

Salată de porumb

Ingrediente

  • 2 conserve de porumb;
  • o ceapă roșie;
  • maioneză dintr-un ou/ iaurt grecesc;
  • 150 g șuncă de pui;
  • o linguriță de miere;
  • 2 ardei grași.

Mod de preparare

Porumbul din conservă se scurge foarte bine pentru a se evita excesul de apă în salată.

Între timp se pregătește maioneza și se amestecă cu porumbul și mierea.

Dacă doriți o salată mai ușoară puteți înlocui maioneza cu un iaurt mai gras (10% grăsime).

Șunca de pui se taie feliuțe, la fel și ardeiul gras. Se amestecă bine toate ingredientele și salata se poate servi.

Poftă bună!

Cele mai recente articole