7 reţete savuroase, de post, din bucătăria italiană

Pentru că încă suntem în postul Paştelui şi ştim cât de importantă este această perioadă pentru voi, ne-am propus ca în acest articol să vă recomandăm câteva reţete de post, care pot fi pregătite rapid.

7 reţete savuroase, de post, din bucătăria italiană

7 reţete savuroase, de post, din bucătăria italiană

1. Pipe rigate cu morcovi

Ingrediente:

  • 350 g paste pipe rigate;
  • jumătate de ardei roşu, tăiat subţire;
  • 2 cepe mici;
  • 4-5 fire de cimbru proaspăt;
  • 50 ml ulei de măsline;
  • 150 g baby carrot (morcovi mici);
  • 100 ml smântână lichidă de post;
  • suc de roşii după gust.

Mod de preparare:

Puneţi la fiert morcovii, apoi, după ce îi scoateţi din apă, adăugaţi în acelaşi vas pastele pipe rigatte.  Lăsaţi la fiert pentru aproximativ  7 minute şi adăugaţi puţin ulei.

Ceapa o tăiaţi marunt şi o căliţi pentru puţin timp. După înca 4-5 minute, adăugaţi smântâna, morcovii şi cimbrul proaspăt.

La final, adăugăm pastele le punem în tigaie şi le lăsăm puţin, pentru a se îmbina perfect cu sosul obţinut. Dacă doriţi, puteţi adăuga și puţin suc de roşii,

Timp de pregatire: 40 de minute

2.  Bruschete cu rosii si busuioc

Un aperitiv italienesc care are succes întotdeauna, fiind preferat chiar şi de cei foarte pretenţioşi. Este uşor de pregătit şi ideal pentru perioada în care ţineţi post.

Ingrediente:

  • felii de baghetă/pâine;
  • roşii;
  • usturoi;
  • ulei de măsline;
  • busuioc proaspăt;
  • sare, piper.

Mod de preparare

Începem pregătirea bruschetelor cu tăierea şi rumenirea pâinii. Roşiile se decojesc şi apoi se taie în cubuleţe. Pâinea se unge cu un căţel de usturoi sau se poate tăia mărunt şi se adaugă pe felii.

Se pun roşiile tăiate în cubuleţe şi busuiocul.  Se poate adaugă și ceapă verde. Sare și piper, după gust.

Timp de pregatire: 15 minute

3. Briose cu spanac

Ingrediente:

  • 2 căni şi jumătate de făină;
  • o jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu;
  • o linguriță de praf de copt;
  • 2 cepe tăiate mărunt;
  • usturoi pisat, după gust;
  • 2 legături de spanac proaspăt;
  • ¾ cană cu apă;
  • 100 ml de ulei de măsline;
  • 2 linguri de pudră de seminţe de in, amestecate cu 6 linguri de apă.

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte, de recomandat la 150 de grade Celsius. Se alege un vas mai mare în care se adaugă făina, bicarbonatul, sarea, şi se amestecă foarte bine. Se pune apoi ceapa, spanacul tăiat mărunt şi usturoiul.  Amestecul de apă cu pudră de seminţe de in se răstoarnă peste cele menţionate mai sus, la fel uleiul şi apa. La final, după amestecare, ar trebui să obţineţi un aluat omogen.

Se pregăteşte tava specială pentru brioşe, se pun hârtiile cu formă şi se toarnă aluatul. Nu trebuie să fie pline pentru că acestea vor creşte în timpul coacerii. Tava se lasă la cuptor pentru cel mult 30 de minute.

Sperăm să fie pe placul vostru!

Timp de pregatire: 70 de minute

4. Paste cu usturoi

Ingrediente:

  • 500 g paste;
  • 5 căţei de usturoi;
  • ulei de măsline;
  • sare;
  • piper;
  • oregano;
  • pătrunjel.

Mod de preparare:

Pastele se pun la fiert cu apă şi sare, într-o oala mai mare. Când sunt fierte se scot şi se scurg de apă.  Usturoiul tăiat mărunt se adaugă pe foc într-o oală în care aţi încins puţin ulei. Nu se ţine mai mult de un minut şi se adaugă rapid pastele şi restul condimentelor.

Timp de pregatire: 30 de minute

5. Spaghete cu ciuperci

Ingrediente:

– 300 g ciuperci;

– 250 g spaghete;

– 2 linguri margarină vegetală;

– o ceapă;

ulei de masline;

– o lingură de sos de tomate.

Mod de preparare:

Spaghetele se fierb în apă cu puţină sare. Ceapa se taie mărunt şi se prăjeşte foarte puţin, peste aceasta se adaugă ciupercile tăiate feliuţe, sosul de tomate, sarea şi piperul.  Se adaugă puţină apă şi spaghetele. Se mai lasă câteva minute pe foc. Se pun 2 linguri de margarină vegetală  (se poate renunţa la acest ingredient) şi se poate servi.

Timp de pregatire: 35 de minute

6. Fusilli cu dovlecei

Ingrediente:

  • 2 dovlecei;
  • 1 căţel de usturoi;
  • boia;
  • sare;
  • ulei;
  • 500 g de fusilli.

Mod de preparare:

Dovleceii se spală şi apoi se pun la prăjit în ulei, nu înainte de a fi tăiaţi în bucăţele. Usturoiul se adaugă şi acesta împreună cu restul condimentelor.

Fusilli se fierb conform instrucţiunilor de pe pachet, se trec rapid printr-un jet de apă rece şi se amestecă cu restul preparatelor. Noi am testat această reţeta şi am adaugat şi sos de roşii.

Timp de pregatire: 45 de minute

7. Desert de post: rigatoni cu nuca si miere de portocale

Această reţetă de post este preferata noastră când vine vorba de ceva dulce făcut rapid, fără să folosim ouă, lapte sau alt ingredient care nu se consumă în post.

Aşadar, pentru desertul acesta de post avem nevoie de următoarele ingrediente:

Mod de preparare:

Într-un vas mai mare se pune apa la fiert şi se adaugă puţină sare. Pastele se adaugă când începe apa să fiarbă. După ce fierb bine, se scurg şi se lasă deoparte.

Mierea se amestecă cu nucile tăiate mărunt şi se adaugă peste paste.  Esenţa de vanilie se adaugă după gust. Pentru decor puteţi folosi nişte bucăţi mai mari de nucă.

Timp de pregatire: 25 de minute

Sperăm că aceste reţete vor fi o inspiraţie pentru voi, în perioada în care ţineţi post.

 

Cele mai recente articole

Lasă un răspuns