• Cină în stil italian de Sfântul Valentin

    Cină în stil italian de Sfântul Valentin

    Fie că suntem fanii sărbătorii de Sfântul Valentin sau nu, nimeni nu poate nega că orice ocazie de a petrece momente speciale alături de persoana iubită este o ocazie bună. De obicei însă, suntem „deturnați” de obligațiile de serviciu, plata facturilor, grădinița copiilor, curățenia în casă și lucrurile mărunte care apar fără voia noastră. Luna
  • Sos pesto pentru gustări speciale

    Tuturor ni s-a întâmplat la un moment dat să vrem să mâncăm ceva mai special, dar să nu avem dispoziția de a găti mai mult de…o porție de cartofi prăjiți. Puși de curând în fața unei astfel de situații, am căutat inspirație printre metodele italienilor de a scoate din anonimat o gustare banală, iar ochii
  • Rețetă Risotto

    Risotto – ingrediente simple, proces dificil?

    Inventat de italieni undeva prin secolul 11, risotto a devenit o rețetă-emblemă pentru Italia, alături de paste și pizza. Pentru rețeta de bază avem o serie foarte simplă de ingrediente, însă detaliile au o importanță majoră: ce tip de orez, cu ce începem, când adăugăm vinul, cum adăugăm supa, când punem untul. Sunt elemente esențiale,
  • Supă toscană cu fasole

    Supă toscană cu fasole – ceva ușor după Sărbători

    Să recunoaștem: sărbătorile de iarnă sunt o bucurie culinară, dacă ne gândim la toate felurile tradiționale delicioase pe care le pregătim de zor în zilele de dinainte de Crăciun. Nici nu vom începe să le enumerăm! Însă oricât ar fi de bune, ele sunt și o provocare pentru digestie. Suntem deja în a doua săptămână
  • Uleiul de argan: benefic în orice produs

    „Comoara din Maroc”, uleiul de argan este recunoscut pentru beneficiile multiple pe care le are, devenind în ultimii ani un star de necontestat al produselor de îngrijire. Procedeul de obținere îl face cu atât mai prețios: tradiția spune că pentru a păstra intacte beneficiile, el trebuie obținut doar prin presare manuală a miezului din fructele