• Supă toscană cu fasole

    Supă toscană cu fasole – ceva ușor după Sărbători

    Să recunoaștem: sărbătorile de iarnă sunt o bucurie culinară, dacă ne gândim la toate felurile tradiționale delicioase pe care le pregătim de zor în zilele de dinainte de Crăciun. Nici nu vom începe să le enumerăm! Însă oricât ar fi de bune, ele sunt și o provocare pentru digestie. Suntem deja în a doua săptămână
  • Uleiul de argan benefic în orice produs

    Uleiul de argan: benefic în orice produs

    „Comoara din Maroc”, uleiul de argan este recunoscut pentru beneficiile multiple pe care le are, devenind în ultimii ani un star de necontestat al produselor de îngrijire. Procedeul de obținere îl face cu atât mai prețios: tradiția spune că pentru a păstra intacte beneficiile, el trebuie obținut doar prin presare manuală a miezului din fructele
  • gustari-italienesti-piadina

    Gustări italienești: Piadina

    Italienii au demonstrat deja că sunt maeștri ai mâncării de stradă, atunci când au inventat pizza, în Napoli. Sățioasă, gustoasă și rapid de preparat, nu există nici o ocazie unde o pizza aburindă să nu fie binevenită. Așa că este normal să ne întrebăm ce alte feluri de mâncare delicioase am mai putea găsi la
  • istoria-cafelei-italienesti-intr-o-ceasca-de-espresso

    Istoria cafelei italienești, într-o ceașcă de espresso

    Nici nu putem concepe să ne începem ziua fără „licoarea magică”, o bătură care ne trezește instantaneu și ne învăluie cu acea aromă pe care o simțim de la depărtare și pe care nu ai cum să o confunzi cu nimic altceva. Am auzit cu toții legenda conform căreia arborele de cafea a fost descoperit
  • tipuri-de-sosuri-rosii-pentru-paste

    Tipuri de sosuri roșii pentru paste

    Dacă am putea face o călătorie pe îndelete prin fiecare regiune a Italiei, am descoperi că există o multitudine de sosuri specifice pentru paste. Crearea unui sos, mai ales roșu, este departe de a fi o știință exactă, iar dacă nu ții neapărat să te încadrezi în norme, atunci poți adăuga orice ingrediente sunt pe